„Smakowanie dźwięku” jest być może zupełnie nowym rodzajem słuchania, strawnym nie tylko dla synestetów i wielbicieli correspondence des arts. Traktowanie odczuć słuchowych jak gdyby były doznaniami podniebienia i vice versa, mogłoby wzbogacić i jedne, i drugie. Czy „forma dwuczęściowa” Lutosławskiego nie ujawnia wszystkich swoich własności, gdy pojmować ją jako odpowiednik dania głównego (direct) z przekąską (hésitant)? Organizatorzy festiwalu proponują dziś cztery dania – specjały kuchni francuskiej, węgierskiej i polskiej. Odmówić nie wypada.
PIĄTEK 20.05
20.05.2011 | 19:00
Sala Filharmonii Wrocławskiej im. Witolda Lutosławskiego, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 19
Sala Filharmonii Wrocławskiej im. Witolda Lutosławskiego, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 19
20.05.2011 | 21:30
Aula Zakładu Narodowego im. Ossolińskich, ul. Szewska 37
Aula Zakładu Narodowego im. Ossolińskich, ul. Szewska 37